Yoga Studio Logo
de Docenten  —  Ans, Marja, Eef, Nicole en Maria

Ans van der Heijden.

Mijn werkervaring ligt van oorsprong in de geestelijke gezondheidszorg. Een vakgebied waar ik met veel plezier heb gewerkt en met warme gevoelens op terug kijk.
Na de geboorte van onze dochters kwam ik in aanraking met yoga. Yoga was in die tijd een rustpunt voor mij, een moment voor mezelf.

In het dagelijkse leven is de aandacht altijd naar buiten gericht, op de ander. Op de yogamat is de aandacht naar binnen gericht. Ook ontdekte ik dat yoga mij zoveel méér bracht. Ik kon me gemakkelijker ontspannen, mijn ademhaling verbeterde, mijn houding veranderde en ik kon mezelf beter focussen.

Daarnaast heeft de wisselwerking tussen lichaam en geest me altijd enorm geboeid. De mens is voor mij meer dan de som der delen. Ieder verdient het om in zijn of haar geheel gezien te worden, in al zijn/haar facetten op fysiek, geestelijk, emotioneel en spiritueel vlak. Al deze facetten komen voor mij samen bij yoga.

Maar het belangrijkste was de stilte en rust. Het werkte zo goed voor mij dat ik er me er verder in wilde verdiepen en ik koos ervoor om de yoga‐docenten‐opleiding te gaan volgen bij de Blikopener in Tilburg. Sindsdien is yoga erg verbonden met mijn leven en geef ik met veel plezier yogales.

Regelmatig volg ik bijscholingen om me nog verder te bekwamen en zo vanuit meerdere invalshoeken lessen aan te bieden. Naast het genieten van de bijscholing is verdieping in het vak is voor mij onontbeerlijk.

Als docent deel ik graag mijn enthousiasme en wil ik je meenemen op reis.

Marja — Zwangerschapsyoga

Met zwangerschapsyoga leer je ontdekken wat jou in een ontspannen flow brengt zodat jij ontspannen door je zwangerschap en bevalling heen kunt gaan.

Volg wekelijks een complete zwangerschapsyogales voor jou en het kindje in je buik. Je kunt zwangerschapsyogalessen volgen in Gemert en Boekel. In de drukke tijd waarin we leven is een wekelijkse yogales een fijn cadeautje aan jezelf en het kindje in je buik. Je kent het wel, je rent maar door en moet vanalles van jezelf of een ander. Soms ren je zo hard door dat je niet of nauwelijks stil kunt staan bij het magische proces dat zich afspeelt in jouw buik, tijdens deze zwangerschap. Een wekelijkse zwangerschapsyogales helpt jou om heel bewust een moment stil te staan bij het feit dat je zwanger bent, dat je mama gaat worden en dat er een klein mensje in jouw buik mag groeien.

De zwangerschap en bevalling zijn levensveranderende ervaringen die veel energie van je vragen. Voel jij je sneller moe, misselijk of zelfs prikkelbaar? Enerzijds is dit super normaal dus wees gerust, anderzijds geeft je lichaam je een signaal. Wist je dat het bouwen van een baby maar liefst 15%-20% van jouw dagelijkse energie vraagt?! Ja dat is veel, logisch dus dat je lichaam je af en toe vraagt wat rustiger aan te doen.

Gun jezelf en het kindje in je buik daarom iedere week een fijne yogales samen. Want jij en je kindje verdienen het om stil te staan bij deze zwangerschap, jullie mogen gezien en gedragen worden. De zwangerschapsyogales die ik geef is dan ook een fijn moment van selfcare. Niet alleen selfcare voor jezelf maar ook voor je kindje! Soms merk je dat al tijdens de yogales wanneer je een ademhalingsoefeningen beoefent en je kindje ineens meer ruimte krijgt doordat jij je buik ontspant laat je kindje van zich horen door lekker te bewegen. Je maakt tijdens de yogales dan ook heel bewust contact met het kindje in je buik. Daarnaast beoefen je ook yogahoudingen die je lichaam fysiek sterk maken en zorgen voor een goede houding. We beoefenen ook ademhalingstechnieken en bevalhoudingen die je kunt toepassen tijdens de bevalling.

Over Marja:

Wist je dat toen ik in 2011 voor het eerst een yogales volgde ik niet eens in kleermakerszit kon zitten? Ja dat is echt waar! Toch ben ik destijds gestart met de yogalessen van Ans van Yoga Studio Gemert, toen nog in Boekel. Nu 12 jaar later heb ik daar nog steeds plezier van. Ben ik leniger geworden? Ja. Kan ik houdingen die instagram waardig zijn? NEE! Je hoeft echt niet lenig te zijn om yoga te beoefenen. In de yogastudio staan namelijk allerlei props; zoals kussens en riemen die ik samen met je inzet om een houding comfortabel te maken. Alle yogalessen zijn gericht op het zwangere lichaam en voor iedere zwangere uitvoerbaar. En als iets toch niet past voor je zoek ik samen met je naar een geschikte alternatieve houding. Dus voor ieder wat wils! Ik nodig je uit om eens een les te komen ervaren. Via het lesrooster kun je tegen een gereduceerd tarief een proefles boeken.


Eef Wijn

Door Ans ben ik gevraagd om les te komen geven. Een super leuke en uitdagende vraag.

Yoga is ongeveer 8 jaar een onderdeel van mijn leven. Vanuit een yogablad ben ik zelf elke dag een serie yoga houdingen gaan doen. Dat voelde zo fijn dat ik een jaar later les ben gaan volgen. Zo ben ik bij een yoga studio terecht gekomen. Waar ik nog meer de diepgang mocht ervaren. Als tip van mijn yogadocent ben ik de Saswitha voor Yoga en Wijsbegeerte opleiding gaan volgen en vanuit daar ben ik een jaar op reis gegaan met mijn camperbusje ‘Bob’.

Saswitha yoga is een vorm van Hatha waarbij de ãsana’s (yogahoudingen) en variaties zorgvuldig worden opgebouwd en je bewust contact maakt met je lichaam, maar ook met je gevoel en bewustzijn. De adem wordt gebruikt om je bewegingen te begeleiden en je aandacht te bundelen. Waarin ik mijn eigen flow verwerk. Er wordt geen gebruik gemaakt van muziek en attributen.

Na weer meer ontwikkelingen in mezelf en de yoga mag ik nu les komen geven bij Ans van Yoga Studio Gemert. Ik heb er zin in!!

Hopelijk tot ziens in de les.

Liefs Eef

Nicole van der Steen- Priems

Hoi, ik ben Nicole, ik woon samen met mijn man en twee jonge kinderen in Gemert. Ik ga vanaf september 2022 yogalessen verzorgen bij Yogastudio Gemert op invalbasis.

Nicole-van-der-Steen-Priems - Yoga Studio Gemert, foto docent

Ik doe zelf al een jaar of 17 aan yoga. De eerste jaren zag ik het vooral als een ‘sportklasje’ en een ‘rek-en-strek-klasje’. Pas de laatste jaren ben ik anders naar yoga gaan kijken. Ik zie het nu als een (noodzakelijk) ontspanningsmoment in mijn hectische leven en als een moment om weer even naar binnen te keren en te voelen en luisteren naar je lichaam. Ik heb moeten leren dat yoga juist een proces is van loslaten, in plaats van jezelf heel veel op te leggen. Dat je daarnaast (van sommige yogavormen) ook sterker wordt, vind ik nu meer een bonus.

In het dagelijks leven ben ik arbeidsjuriste bij een rechtsbijstandsverlener. Werk waarbij je erg in je hoofd zit en waar de mentaliteit al snel is om maar door te gaan. Ik vind het daarom heel belangrijk om regelmatig op de yogamat te stappen en weer even te aarden en in het hier en nu te leven.

Ik wil mij heel graag verder gaan ontwikkelen en daarom ga ik vanaf januari 2023 de yoga-docenten opleiding volgen. Ik sta nu nog aan het begin van mijn avontuur als yogadocente en ik heb hier ontzettend veel zin in.

Maria Zegers

Nicole-van-der-Steen-Priems - Yoga Studio Gemert, foto docent

Yoga loopt als een rode draad door mijn leven.
Op mijn achttiende volgde ik mijn eerste yogalessen in Tilburg. Toen ik later naar Groningen verhuisde, had ik daar les van Koos Zondervan en Sjannie Vos. Tijdens mijn verblijf van ongeveer 2 jaar in Indonesië was ik soms al om 6 uur ’s ochtends op de yogamat te vinden voor de lessen van Yogamurti Murnianda in Jakarta en tijdens weekends in Bandung.

Toch was het pas tientallen jaren later, pas op het moment dat ik in aanraking kwam met Dru yoga, dat een yoga opleiding een vanzelfsprekendheid werd. Deze vorm van yoga paste helemaal bij mij.

In maart 2006 rondde ik mijn 4-jarige opleiding af. Inmiddels gaf ik toen al les bij het cursuscentrum De Eijnderic in Heesch.

Dru yoga kenmerkt zich door zachte, vloeiende bewegingen om energieblokkades op te heffen, in combinatie met klassieke yogahoudingen en aandacht voor de ademhaling. Dru yoga houdt je soepel, brengt je dichter bij jezelf en geeft rust en ontspanning.

In 2016 volgde ik een yin yoga docententraining. Ook een fijne yogavorm. Naar binnen keren, rust en stilte ervaren.

De Yoga Studio

Een historische plek

“De verstilde wateren doorgrond”.

Met deze zin eindigt het stuk — “Stille wateren, diepe gronden”, de opgraving rond de watermolen van Gemert —, geschreven door Theo de Jong.

De watermolen is voor de Gemertse bevolking een bekende en historische plek. Onderzoek heeft uitgewezen dat op deze locatie vanaf de middeleeuwen tot het einde van de 16de eeuw een watermolen stond. De watermolen was gebouwd aan het beekje de Rips. Dit beekje is gedempt maar de loop van het beekje is in helder blauwe tegels aangegeven op het parkeerterrein van de Watermolen.

Op de plek waar nu BENU apotheek Lindner is gevestigd heeft vroeger de Hoeve ter Watermolen gestaan. Achter deze historische plek is Yoga studio Gemert.

Voor meer informatie over de geschiedenis van de watermolen van Gemert zie Gemerts Heem 1998 nr 4.